Back

În goana parșivă după voturi, guvernanții lasă România batjocorită de ”Voma”

România a ajuns bătaia de joc a inamicilor statului. România este umilită chiar la ea acasă iar instituțiile competente ale statului tac în mod suspect și periculos. Un teribilist și tupeist neo-fascist, cetățean al Ungariei, își „fabrică” asiduu publicitate politică bântuind prin inima Transilvaniei și făcând declarații belicoase, provocatoare, separatisto-iredentiste, autonomiste pe criterii etnice, contrare ordinii constituționale a statului român și politicii cadru a Uniunii Europene. Săptămâna trecută, cel în cauză, Vona Gabor, lider al Partidului Jobbik, a fost din nou prezent, nestingherit, la Școala de vară a Tineretului Maghiar de la Borzonţ, județul Harghita. Vona Gabor este inițiator și al Gărzii Maghiare, organizație scoasă în afara legii, în anul 2009, de justiția din Ungaria.
Atât de „mândru că este român”, după ce anterior a consimțit să asiste oficial, în Harghita, la o manifestare publică ascultând, în disprețul legii, Imnul Ungariei înaintea Imnului Național al României, premierul Victor Viorel Ponta tace acum strategic chitic. După incidentele umilitoare și sfidătoare pentru români, din 10 martie, de la Târgu-Mureș, avându-l protagonist pe același Vona Gabor, mitomanul Ponta susținea public printr-o declarație că liderul Jobbik era pe punctul de a fi declarat persoană indezirabilă pe teritoriul României iar „Ministerul de Interne a elaborat deja documentația în acest sens”. Evident, extremistul Vona, consacrat cu renumele de „Voma” în Ardeal, nu a fost sancționat în vreun fel de instituțiile abilitate ale statului român. Cum însă Victor Ponta mizează și pe voturile maghiarilor în cursa pentru Cotroceni, cu lașitate, nu îndrăznește să-i supere prin aplicarea legii și lasă inamicii țării să ne scuipe în față, la noi acasă. În 10 martie, la Târgu-Mureș, liderul Jobbik și ai săi au scandat „Opincari, plecați acasă!”, și „Ținutul Secuiesc nu e România!”
Acum, Vona Gabor, și-a continuat nestânjenit în Harghita recitalul instigator: „Dacă apărarea drepturilor maghiarilor din România şi reprezentarea acestora înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această responsabilitate, care ar trebui asumată, de fapt, de întreaga Ungarie. […] Eu cred ca autonomia secuilor este un obiectiv care, statul român orice ar face, și sunt ferm convins de asta, deci statul român orice ar face, mai devreme sau mai târziu se va realiza, nu vor putea să îl oprească. Sunt sigur că vreuna dintre etapele istoriei va crea această posibilitate, așa că și statul roman ar face mai bine sa nu încerce sa pună piedici prin diferite acțiuni, ci mai degrabă să-și reconsidere poziția, deoarece va fi o autonomie a secuilor”. Tabăra Tineretului Maghiar Ardelean (EMI) a ajuns la a zecea ediție și a avut drept motto: „Ce nu lăsăm, va rămâne al nostru pentru totdeauna”. Mulți dintre participanți au purtat tricouri sau steaguri cu însemnele Jobbik, uniforme ale Gărzii Maghiare, dar și steagul lui Arpad, folosit de organizația „Garda Maghiară”.
Solicit, pe această cale, Guvernului României și, în mod special, primului ministru Victor Viorel Ponta, precum și viceprim-ministrului pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, totodată Consiliului Suprem de Apărare a Țării, să nu abdice de la responsabilitatea respectării Constituției, a apărării intereselor naționale, a valorilor democratice și a demnității cetățenilor României.
Ordonanţa de urgenţă 194/2002 reglementează, inechivoc, regimul străinilor în România. „Declararea ca indezirabil este o măsură care se dispune împotriva unui cetățean al Uniunii Europene sau unui membru de familie al acestuia care a desfășurat, desfășoară ori despre care există indicii temeinice că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică. Măsură se dispune de către Curtea de Apel Bucureşti, la sesizarea procurorului anume desemnat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Procurorul sesizează instanța de judecată la propunerea instituțiilor cu competențe în domeniul ordinii publice şi securităţii naţionale care dețin date sau indicii temeinice în acest sens”.
Stimabililor „competenți” și obligați să sesizați instanța de judecată, aveți indicii mai mult decât temeinice că Vona Gabor și acoliții săi desfășoară constant activități de natură să pună în pericol securitatea națională și ordinea publică. Este suficient să utilizați chiar și numai declarațiile publice ale acestuia și să evidențiați cadrul instituțional organizat, ostil și subminator la adresa statului român. Deși, cu certitudine, serviciile secrete dețin informații mult mai concrete și grave cu privire la activitățile lui Vona care pun în pericol securitatea națională. Vă solicit imperativ să vă faceți datoria și să nu mai lăsați România terfelită, nici pe români umiliți și îngenuncheați de interese electorale batjocoritoare.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus