Back
Featured image of post Blocaj nepermis în onorarea contractelor privind programul guvernamental  ,,Casa Verde”

Blocaj nepermis în onorarea contractelor privind programul guvernamental ,,Casa Verde”

Interpelare adresata MINISTERULUI MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR, doamnei ministru Cristiana PAȘCA – PALMER\Doamnă ministru,\Am fost sesizat, prin intermediul biroului parlamentar, în legătură cu o situație aproape neverosimilă. Domnul Mihai Suciu din Târgu-Mureș s-a înscris în programul „Casa verde” iar după ce a depus cererea în anul 2011, a semnat contractul specific abia prin 2015. De atunci, așteaptă să recupereze cei 6000 de lei cuveniți contractual. Anul trecut, prin președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp, se anunța cu mare pompă relansarea programului „Casa Verde”, când, iată, nu există preocupare măcar pentru a se respecta contractele încheiate până în 2015.
Redau în cele ce urmează petiția primită în acest sens:
«În dorința de a mă racorda la contemporaneitate, ba chiar cu o timidă ocheadă spre viitor, am accesat cu încredere și speranță neghioabă programul CASA VERDE. Am făcut solicitarea în anul de grație 2011. După doar 3 (trei) ani, la finele anului 2014 (noiembrie), Ministerul Mediului mi-a anunțat bucuria: am fost acceptat. Am mai așteptat doar 6 (șase) luni până să primesc contractul de finanțare nerambursabilă, sub greutatea zdrobitoare a 7 (șapte) semnături de sus-puși ai ADMINISTRAȚIEI FONDULUI PENTRU MEDIU, președinte (atunci!) Adrian GEARÂP.
Urgent, o firmă de specialitate mi-a urcat panoul solar (asta solicitasem) pe casă. Evident, contra-cost: 8.000 de lei, achitați pe loc! Urma să recuperez 6.000 de lei de la sus-menționații șefi ai AFM.
Prompt, am expediat documentația solicitată, inclusiv cererea de TRAGERE (bani, nu speranțe!). De la începutul lunii iulie 2015, mă aflu în stand-by. Toate oficialitățile la care am apelat, inclusiv AFM, m-au sfătuit să aștept. Pensionar fiind, am tot timpul să le urmez sfatul înțelept. Numai că, uneori, timpul este cel care nu mai are răbdare.
Toată viața am fost cetățean onest și contribuabil corect față de STAT, chiar dacă el m-a dezamăgit nu doar o dată. Mă întreb, ca fraier(it), dacă merită să-mi mai achit impozitele și taxele către STAT?! (rata de încasare, pe țară, 30% !!!)
„Dacă Statul român ar fi persoană fizică, ar sta mai mult la închisoare după modul în care își tratează cetățenii” constata, cu amărăciune, un istoric prin anii ’40.
Nimic nou sub soare, cel mult, niște zone mai încețoșate și multe pete. Solare…»
Vă solicit, pe această cale, să mă informați care este cauza pentru care acest contract nu a fost onorat până acum și ce măsuri veți asuma pentru ca petiționarul și alți „beneficiari” aflați în situați similare să-și poată recupera parte a investițiilor făcute, prin sumele cuvenite contractual?
Sursa foto> accesarefonduri.ro

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus