Back
Featured image of post Cu pixul la tâmplă…

Cu pixul la tâmplă…

În urmă cu mai bine de 10 ani, când ocupam funcția de purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Mureș, o publicație mureșeană, care se pretindea „ziar de investigații”, m-a supus vehement și constant unui veritabil linșaj mediatic. Aveam „vina” de-a fi omul de lângă primarul Dorin Florea. Atât! Ni se solicitase anticipat să plătim publicitate ziarului în cauză, adică un fel de taxă de protecție pentru a nu fi denigrați, insultați ca la ușa cortului, calomniați. Am refuzat, fiindcă nu aveam nimic de ascuns… A urmat un tir de presă necruțător, acuzații devastatoare bazate strict pe imaginația și veninul din pixul „jurnaliștilor”, fapte inventate și familiile noastre puse la zidul infamiei, ani întregi, fără a ni se acorda vreodată elementarul drept la replică.
Am chemat în judecată publicația în cauză, nedemnă să-i amintesc astăzi numele, în timp ce șeful acesteia mi-a aruncat atunci cinic, cu dispreț și tupeul grețos al unui borfaș la drumul mare, că nu am nicio șansă să-mi apăr demnitatea, onoarea, dreptul constituțional la propria imagine și integritatea morală, întrucât, așa cum spunea Winston Churchill, „nimeni nu a câștigat vreodată un război cu presa”.
M-am judecat cu redacția ziarului respectiv vreo patru ani și am câștigat, mai întâi instanța a stabilit prin sentință definitivă și irevocabilă că am fost calomniat și mi s-au acordat semnificative despăgubiri morale. A urmat un alt proces pentru șantaj, șeful redacției în cauză a ajuns temporar în arest, iar după un proces de încă aproape șapte ani, strămutat la Brăila, ieri am găsit în cutia poștală comunicarea unei „Minute penale”, din care reproduc întocmai: „condamnă pe inculpatul Grama Aurelian pentru comiterea infracțiunii de asociere la un grup infracțional, faptă săvârșită în perioada începutul anului 2004 – noiembrie 2006, pentru comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată… dispune contopirea pedepselor principale aplicate de 3 ani închisoare și 1 an și 10 luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare… dispune suspendarea executării pedepsei principale și a pedepsei accesorii sub supraveghere pe durata unui termen de 6 ani…”
Iată cum am câștigat căznit războiul cu presa, cu pretinși oameni de presă, cu impostori care la comandă îți pun pixul la tâmplă, pretinzându-se un fel de justițiari ai opiniei publice, care te defăimează și desființează public, fără niciun scrupul, te ponegresc irepresibil mârșav și halucinant… Dar cât timp a durat să-mi aflu dreptatea, cât i-a trebuit cetățeanului onest să afle adevărul iar eu să-mi văd apărată demnitatea, onoarea, virtutea morală?! Și astăzi însă pot fi găsite pe Internet, doar accesând numele meu, o parte a articolelor respective calomniatoare, un neavizat încă ar putea cădea în capcana acelor aberații…
Cel în cauză și acoliți ai săi, pretinși gazetari, au primit exact ce-au meritat. Suntem în Săptămâna Mare, azi i-am iertat!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus