Back

Faptele care infrang vorbele

Astazi am participat la deschiderea oficiala a sezonului estival in cadrul Complexului de Sport si Agrement Muresul din Targu-Mures (Week-end). Este nu numai o oaza de refugiu si recreere, ci a devenit un reper turistic semnificativ pe harta tarii. Au fost cateva mii de participanti la deschidere iar unii s-au lasat sedusi de razele soarelui generos, au facut plaja si chiar s-au scaldat in bazinele de inot ale complexului. O deschidere fastuoasa, in ritmuri de fanfara, si care s-a bucurat de succes.
Ma gandeam ca, doar in urma cu un deceniu, acolo oracaia broasca, era o zona periferica mlastinoasa si pe alocuri infecta. Eram director executiv adjunct si purtator de cuvant al Primariei Municipiului Targu-Mures si stiu de la inceputuri proiectul de extindere, dezvoltare si modernizare a ,,Vichendului”, asumat de actualul primar dr. Dorin Florea. De atunci, s-a investit mult, noi bazine de inot destinate tuturor categoriilor de varsta, bazinul olimpic acoperit, academia de sport, terenurile de tenis, o intreaga industrie care aduce venituri si notorietate orasului nostru, iar complexul de agrement continua sa se extinda si sa se dezvolte. Sa nu omitem nici stimularea antreprenoriatului, a afacerilor private in domeniul industriei alimentare care si-au aflat aici un vad prosper. Pentru foarte multe familii care nu isi permit luxul unui concediu petrecut in alta parte, in cadrul Complexului de sport si agrement ,,Muresul” gasesc toate conditiile pentru a se simti in timpul liber foarte bine.
Cat de repede ne obisnuim cu binele, ce rapid acesta este perceput ca o stare de normalitate si firesc. Important este ca standardele calitative ale acestui complex au generat un model de civilizatie si au modelat pozitiv comportamente. Curatenia si ordinea i-au determinat pe cei mai multi sa le protejeze, sa le respecte ca etalon la care subscriu fara vreo coercitie. Complexul este o mandrie a noastra, a muresenilor, a devenit un brand urmat indeaproape de Platoul Cornesti. Cred ca faptele vorbesc inainte de toate si confirma, in privinta primarului dr. Dorin Florea, ca ,,omul sfinteste locul”. I-am fost si ii sunt aproape intru fapte pentru binele si bunastarea, pentru mandria targumuresenilor si a muresenilor in general. Sa demonstreze si alti politicieni fapte similare capabile sa surclaseze promisiuni fara acoperire si declaratii pompoase, pur demagogice si populiste. Din Mures, mai stiti pe altcineva capabil sa aseze, la acest nivel, faptele inaintea vorbelor?!

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus