Back
Featured image of post Infuzia de „Indifer(ent)ol” îți taie greața de viață și iubești politica!

Infuzia de „Indifer(ent)ol” îți taie greața de viață și iubești politica!

Mă așteptam ca domnul Liviu Dragnea să fie ales cu cel puțin 120 la sută din numărul voturilor pesediștilor care s-au prezentat, duminică, la urne, pentru a-și alege președintele. Ați întreba, logic, de unde cele 20 de procente în plus față de numărul total al membrilor de partid pripășiți la vot?! Cum de unde?! Din rândul activiștilor „convinși” de prin cimitire, a răposaților cu o bună prestație electorală probată pe la anterioarele scrutine… Simplu! Unii fruntași ai pesedismului au demonstrat puternice legături și afinități spirituale cu țintirimul. Dacă domnul Dragnea i-a convins pe defuncți să iasă masiv la vot, colegul său într-ale ideologiei, Darius Vâlcov, încasa pios printre cripte și cavouri mita, șpaga lumească cea de toate zilele. Să le fie de mântuire politică, spre furăciune și deșertăciune veșnică, Doamne ferește, era să spun: „Amin”!.
Dincolo însă de ritualurile de tulburare a celor veșnic adormiți întru Domnul, din recuzita pesedistă, devine îngrijorătoare recidiva, recrudescența unui spirit totalitarist, reflexele, zvâcnirile comunistoide care bântuie demonic stânga politică. Faptul că Liviu Dragnea, în postura plagiatoare dar consacrată de „el lider maximo”, și-a blocat potențialii concurenți la șefia partidului, încă din faza înscrierii în competiție, evidențiază doar latura vizibilă a aisbergului. Sunt tot mai multe argumente și fapte care indică derapajele pesediste în căutarea unei formule de guvernare obsesiv autoritariste și politic năzuit atotputernice.
În mod perfid, Liviu Dragnea și-a calculat dibace pașii. Împreună cu mai vechii rechini și politruci de serviciu ai PSD, au pritocit ordonanța neconstituțională privind migrația aleșilor de la un partid la altul. Pentru a-i momi pe primari, președinți de consilii județene și consilieri, și-a pregătit terenul printr-o altă ordonanță care spulberă practic autonomia locală. A transformat Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale în singura autoritate competentă legal, în măsură să selecteze, să trieze în chip politicianist partizan și, eventual, să finanțeze din bugetul public de stat proiectele de dezvoltare locală. Autoritățile administrației publice locale din întreaga țară au devenit astfel dependente exclusiv de „binecuvântarea” și pixul lui Liviu Dragnea, fără a mai conta și fără a mai fi nevoie, în vreun fel, măcar de un aviz asupra proiectului din partea președintelui și a consiliului județean sau a prefectului județului. Decizia s-a mutat mișelește la cheremul domnului Dragnea, care, astfel, într-o manieră premeditat centralistă, și-a asigurat bugetul de stat, adică banul public al țării, ca sursă privată de achiziție politică pentru „cumpărarea” și migrația aleșilor.
Pentru a se asigura de sprijinul politic necesar în legislativ, împreună cu sforarul și probabil viitorul prim-vicepreședinte al PSD, Valeriu Zgonea, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, același Liviu Dragnea a oblăduit proiectul legislativ privind pensiile speciale ale parlamentarilor, continuând astfel seria neagră a privilegiilor nesimțite și sfidătoare.
Iar cireașa pe „tortul” sfruntării publice, marca Dragnea, o constituie proiectul legislativ de săptămâna trecută, inițiat de baronul de Teleorman, privind înființarea Departamentului așa-zis „pentru Promovarea Demnității Umane și a Toleranței”. Prin această inițiativă legislativă, validată de Senat prin votul exclusiv al PSD și al aliaților săi reprezentând actuala coaliție de guvernare, Liviu Dragnea pregătește sancțiuni contravenționale, mergând de la 10.000 și până la 60.000 de lei, pentru cei care vor avea curajul și îndrăzneala să lezeze prin declarațiile lor anumite grupuri de interese mai „sensibilicoase” și pudibonde, cum ar fi, de pildă, politicienii și partidele politice…
Așa că, dragă societate civilă, dragi săteni și-‘ntregul sat, dl Dragnea e sfiicios, prin urmare să nu care cumva să-l lezați la ideologie, nici să cutezați a-l atinge la doctrină, care-i „rușinoasă, mie-mi spui?”, că vă ia mama lui proces-verbal! Răbdați și înghițiți nesimțirea cu sau fără de furie! Dacă vi se apleacă, am auzit că se recomandă pe „nemâncatelea”, de dimineață, câte o infuzie cu „Indifer(ent)ol”. Îți taie greața de viață și poate ajungi să îți priască politica…

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus