Back
Featured image of post Proiectul legii Dragnea împotriva așa-zisei defăimări este de sorginte comunistă, totalitară

Proiectul legii Dragnea împotriva așa-zisei defăimări este de sorginte comunistă, totalitară

Legea Dragnea așa-zisă împotriva „defăimării” reprezintă, de fapt, o revenire la practicile epocii comuniste și trădează mentalitatea unui partid rămas tributar acestor practici când se punea botniță presei și libertății de exprimare a societății românești. Prin acest proiect legislativ, politicienii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, doresc să se pună la adăpost de orice critici din partea cetățenilor, a societății civile. O critică poate fi lesne interpretată ca defăimare iar Dragnea a obținut acum majorarea amenzilor până la 100.000 de lei, după ce în octombrie declarase că le va diminua.
• A reinstitui cenzura, la 26 de ani de la căderea comunismului, înseamnă a nu da doi bani pe românii care au murit la Revoluție pentru a fi liberi, pentru gândi/vorbi/exprima liberi.
• Legea Dragnea a fost adoptată fără o minimă consultare cu societatea civilă și fără o dezbatere reală, de majoritatea controlată de PSD, ba chiar împotriva societății (!) Proiectul reprezintă un atentat la libertatea de expresie garantată de Constituție. PSD impune, prin majoritatea pe care o controlează, o lege vădit neconstituțională.
• De altfel există deja suficiente dispoziții legale în vigoare în Codul civil prin care se garantează dreptul de a acționa în Justiție al celor care se consideră afectați de afirmațiile denigratoare exprimate de o altă persoană fizică sau juridică, devine evident că PSD urmărește să instituie/reinstituie cenzura.
• PNL va vota împotriva Legii Dragnea și, dacă totuși actul normativ va trece de Camera Deputaților (care este forul decizional), PNL va ATACA la CCR Legea anti-defăimare.
• PSD = PCR. Prin ceea ce face Dragnea, PSD confirmă că este un partid comunist sau cu puternice reminiscențe comuniste.
• Intenția PSD și a lui Dragnea este ca, sub o mască a corectitudinii politice, să le pună pumnul în gură ziariștilor, bloggerilor, celor care scriu liber pe Facebook, și, în general, tuturor celor care nu se numără printre simpatizanții PSD.
• Mecanismul Legii Dragnea (introducerea unui fel de CNA în cadrul CNCD) care să fie evident politic și care să decidă asupra eventualelor acțiuni de defăimare conturează premisele pentru posibile abuzuri.
• Legea nu oferă nici jurnaliștilor, nici bloggerilor sau celor care scriu pe conturile personale de Facebook nicio garanție pentru libertatea de exprimare. \• Rațiunile pentru care presa nu a fost până acum reglementată prin lege și s-a optat pentru auto-reglementare au ținut tocmai de respectarea cât mai largă a principiului libertății de exprimare.
• O reglementare a presei ar fi însemnat, evident, a deschide ușa posibilelor abuzuri.

Last updated on Jul 05, 2021 00:09 +0300
comments powered by Disqus